SSM – Mistrovství ČR 2015 - Paseky nad Jizerou - 21.-22.03.2015

27.03.2015 17:05

Skiareál Paseky nad Jizerou přivítal účastníky mistrovství republiky v první jarní den krásným slunečným počasím, které na sjezdovce začalo vytvářet travnaté koláče. Trať na sobotní obří slalom však byla připravená vzorně. Za Ski Team Nové Strašecí se zúčastnil pouze Jiří Novák za doprovodu manželky, zajišťující servis. Ostatní borci měli pracovní a rodinné povinnosti, a tak nemohli bojovat o cenné kovy. Na preparovaném kopci obsadil Jiří Novák v obřím slalomu v kategorii B6 4. místo a získal tak důležité body do celkového hodnocení Ski Serie Masters.

Po krásném slunném dni jsme se ubytovali u stále aktivní lyžařské legendy Davida Horáčka v Novopackých sklepích, kde jsme se posilnili výbornou večeří na nedělní závod.

Nedělní slalom speciál byl rovněž součástí SSM. Počasí se poránu trochu mračilo, ale brzy se vyjasnilo, a celý závod již probíhal za nádherného slunečního svitu. Trať prvního kola byla pro závodníky technicky náročná, jak z hlediska rozestavění tyčí, tak i co se měkkosti povrchu týče. To způsobilo nárůst počtu  závodníků, kteří trať nedokončili. Druhé kolo bylo postaveno plynuleji, projevilo se působení chemické preparace kopce a trať slalomu tak byla o něco tvrdší. Jiří Novák v nedělním slalomu zabojoval a umístil se v kategorii B6 na pěkném 2. místě. Tím získal potřebné body pro umístění v celkovém hodnocení.

Pro ročník 2014/2015 - Ski Serie Masters tak získal Jiří Novák nečekaně skvělé 3. místo!