Závody Ski série Masters Jablonec n. Jizerou - areál Kamenec

27.01.2015 15:24

O víkendu 17-18.1. 2015 jsme se zúčastnili prvních závodů Ski série Masters a to v Jablonci n. Jizerou. Závod byl přeložen z původně plánovaného areálu Šachty  - Vysoké n. Jizerou. Na závody jsme vyrazili v sobotu ráno. Tým se skládal z Jirky, Járy a Mirka. Oba závody byly v obřím slalomu. Za mlhavého a zpočátku také deštivého počasí, na poměrně dobré trati, závodili první den pouze Jirka a Jára. Míra ladil formu na nedělní závod (neměl totiž tolik natrénováno :)). Ve svých kategoriích jsme dopadli takto: Jára - 10. místo, Jirka - 6. místo.

Míra zajistil příjemné ubytování u svého kamaráda v Nové Pace a to v penzionu Novopacké sklepy. Navštívili a podpořili nás zde Petr s Viktorem.

Druhý den jsme se závodu zúčastnili již všichni tři. Počasí bylo oproti sobotě chladnější, mírně sněžilo a chvílemi byla mlha. Trať byla rychlejší a za stávajících podmínek dobře připravená. Míra potrénoval a udělal dobře, neboť zajel z nás tří nejlepší časy. Ve svých kategoriích jsme v druhém závodu dopadli takto: Jára - 6. místo, Jirka - 6. místo, Míra - 9. místo  (v silně obsazené kategorii).

Celkem se dvoudenních závodů zúčastnilo na 90 závodníků.

Organizačně a technicky byly závody dobře připravené.

Děkujeme Mírovi za bezpečný odvoz.

Další závody se jedou tento víkend (31.1-1.2. 2015) na Klínech.

Jirka

 

Celkové výsledky jsou k nalezení zde: https://www.ski-masters.cz/cz/